Home

Dječji vrtić "Duga Resa" pobjednik 17. olimpijskog festivala Karlovačke županije

Nastupila djeca iz osam vrtića s područja Karlovačke županije

15.5.2018.

Zajednica sportova Karlovačke županije organizirala je danas u Sportskoj dvorani na Rakovcu 17. olimpijski festival dječjih vrtića Karlovačke županije.

Pokrovitelj ove tradicionalne manifestacije bila je Karlovačka županija. Nakon svečanog mimohoda mališana iz osam županijskih dječjih vrtića, održana je svečanost otvaranja natjecanja. Otvorenju natjecanje u ime Karlovačke županije prisustvovale su zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar i pročelnica Upravnog odjela za školstvo Marija Medić. Natjecanje je otvorila zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar.   

-Hvala vrtićima koji su došli na ovo natjecanje, koje će iduće godine biti punoljetno, bit će održano po osamnaesti put. U Karlovačkoj županiji imamo vrtiće u pet gradova i sedam općina i želimo da ih bude sve više. Djeco bavite se sportom, pa možda jednog dana nastupite i na pravim Olimpijskim igrama, kazala je Vesna Hajsan Dolinar.

Zamjenica župana pohvalila je rad vrtića i istaknula njihovu važnost u pripremi djece za školu.

-Ovo što rade vrtići svaki dan s djecom je prvi oblik predškolskog odgojno-obrazovnog programa i zapravo ne samo socijalizacija za uključenje u daljnji tijek obrazovanja, već i stjecanje temeljnih znanja i vještina, potrebna djeci da se osamostale i nauče potrebne prve korake za školu. Sedam općina od sedamnaest u našoj županiji ima vrtiće, a želja je da svake godine imamo na ovom natjecanju jedan vrtić više, a to će značiti da ta općina ima razvijen predškolski odgojno-obrazovni program, rekla je Hajsan Dolinar.    

Sudionici olimpijskog festivala položili su olimpijsku zakletvu, podignuta je zastava i zapaljena baklja. Djeca su se natjecala u nogometu, trčanju na 50 metara, štafeti, skoku u dalj i bacanju loptice. Po završetku natjecanja održana je svečanost podjele medalja i pehara. Nagradu za fair play dobio je Dječji vrtić Slunj. Prvo mjesto u ukupnom poretku osvojio je Dječji vrtić Duga Resa s 66 bodova, drugi je bio vrtić Gaza s 63 boda i treći Dječji vrtić Zvončić Ozalj s 56 bodova. Pehar pobjedničkoj ekipi uručila je pročelnica Upravnog odjela za školstvo Karlovačke županije Marija Medić.