Home

Što te žulja? Tema: Parkiranje za osobe s invaliditetom

Vi pitate, mi tražimo odgovore

8.5.2018.

Vi pitate, mi tražimo odgovore u emisiji ŠTO TE ŽULJA? na Prvom karlovačkom

Pitanje:

Pitanje je vezano za parkiranje osoba s invaliditetom. Sada se događa to da svaki onaj koji ima teškoće mora se registrirati u parkingu s točnim brojem vozila koje vozi. Isto tako je i sa onim osobama koje voze osobu s teškoćom, i one moraju biti registrirane. To je u redu, ali problem nastaje kada osoba ne zna tko će je voziti taj dan ili tjedan. Najčešće se tu radi o slabovidnim osobama. Ne može netko ujutro ići prijaviti registraciju i onda poslijepodne voziti osobu. Možete li provjeriti o čemu se radi i je li to nadležnim službama promaklo.

Odgovor:

Sukladno Čl. 11 Odluke o parkiralištima na području Grada Karlovca („Glasnik Grada Karlovca“ 21/17) osobe s invaliditetom imaju pravo parkirati na javnim parkiralištima pod naplatom koja nisu posebno obilježena kao mjesta rezervirana za vozila invalida, uz uvjet da se podnese zahtjev organizatoru parkiranja (tvrtki Mladost) za izdavanje potvrde.

Tvrtka Mladost je inicirala izdavanje te potvrde kako bi se spriječilo zloupotrebljavanje; ne protiv osoba s invaliditetom, već da se uspostavi red.