Home

Misi zahvalnici sportaša prethodi zanimljiv sportski susret

Zaigrat će nogometaši s invaliditetom protiv djevojaka iz ŽNK „Četiri rijeke“

14.5.2018.

Crkva presvetog Srca Isusova bit će u četvrtak, 17. svibnja  ponovo domaćin sportašima. Naime, sedmu godinu bit će služena misa zahvalnica sportaša grada Karlovca i sportaša s invaliditetom, koju će prevoditi pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško.

Kao i ranijih godina, prije mise bit će odigran zanimljiv sportski susret. Povjerenik za pastoral sportaša Zagrebačke nadbiskupije, trajni đakon Marijan Spehnjak. Od prošle godine nastoji se u ovaj susret uključiti što više sportaša, pa tako i sportaša s invaliditetom, a ove godine otišlo se i korak dalje pa je s Hrvatskim para olimpijskim odborom dogovoreno da se sportaši invalidi više uključe.

- Sport niti uspjeh ne raste na visokim granama naše genijalnosti i talenta nego jednostavno na radu, žrtvi, odricanje, a to je upravo ono što želimo pokazati putem sporta, putem sportaša i putem onih sportaša s invaliditetom koji će nam to posvjedočiti, poručio je Spehnjak.

Josip Držaić, dopredsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora, najavio nogometnu utakmicu u kojoj će protiv nogometne reprezentacije grada Zagreba osoba s invaliditetom zaigrati djevojke iz Ženskog nogometnog kluba „Četiri rijeke“.

- Naši sportaši kad nastupaju onda su oni svi pobjednici, bez obzira u kojem sportu. Kad se natječu s osobama koje nisu osobe s invaliditetom, to je onda u pravom smislu integracija, istaknuo je Držaić.

Govoreći o nogometnoj utakmici, naglasio je da okosnicu tima čine nogometaši s invaliditetom koji su pobijedili njemačku reprezentaciju, tako da djevojke iz ŽNK „Četiri rijeke“ očekuje napeta utakmica. Na teren će protiv zagrebačke reprezentacije  osoba s invaliditetom istrčati ekipa djevojka od 13 do 15 godina, najavila je predsjednica ŽNK Marija Goršić. Posebno iznenađenje susreta je gostovanje  Mace Maradone.  

Dekan Karlovačkog dekanata i župnik župe Presvetog Srca Isusova preč. Dražen Karačić, izrazio je zadovoljstvo što su ponovo domaćini mise za sportaše, a upućen je i poziv svim sportašima da se u što većem broju odazovu i na utakmicu i kasnije na misu.

Utakmica će biti odigrana u OŠ Grabrik s početkom u 16.30 sati, dok sveta misa počinje u 18 sati.