Natječaj za direktora Inkasatora deseti jubilarni na koji se javlja Nikola Badovinac

Nikola Badovinac: "Apeliram na gradonačelnika Mandića da ugasi tvrtku Inkasator"

VIŠE IZ RUBRIKE

    Politički aktivist Nikola Badovinac održao je danas na tržnici konferenciju za novinare, povodom predaje dokumentacije na natječaj za direktora tvrtke Inkasator. Badovinac je istaknuo da mu je to jubilarni deseti natječaj na koji se javlja.

    -Danas predajem dokumentaciju za svoj deseti jubilarni natječaj i to na natječaj za direktora tvrtke Inkasator. Natječaj, koji ću opet izgubiti, već se priča tko će biti direktorica, bit će to sadašnja direktorica tvrtke Gradska toplana. Tako da me čeka još jedan natječaj u ovom nizu. Ono što zamjeram gradonačelniku Damiru Mandiću je što umjesto da koristi zakon i ne pravi građane Karlovca glupima, imenuje direktora, jer ima tu moć i može je iskoristiti. Troši se novac na objavljivanje oglasa, na Nadzorne odbore, koji kako se ono kaže, sa šalabakterima biraju koga već moraju birati, zato i jesu tamo. Ono što je bit svega, a to sam i napisao u svom programu, da ću dokazati da je tvrtka Inkasator nepotrebna i da nema smisla. Moj cilj kao budućem direktoru, a to neću biti, pokazati da postojanje ove tvrtke nema smisla i kao takva trebala bi se ugasiti. Kako ja nažalost neću biti novi direktor, apeliram na gradonačelnika Damira Mandića da s 31. prosincem ugasi ovu tvrtku, jer će tako od Nove godine biti manji računi građana. Inkasator služi za prepakiravanje računa Čistoće, Vodovoda i kanalizacije, Hrvatskih voda i nekih manjih tvrtki, kazao je Badovinac.

    Badovinac je iznio financijske podatke o poslovanju Inkasatora u prošloj godini, te kazao da ti podaci govore da je ta tvrtka nepotrebna, jer samo radi prepakiranje računa.

    -Inkasator je uprihodio u 2017. godini na račun tog prefakturiranja računa 4,5 milijuna kuna, isto tako na tužbama zbog tih računa, jer nažalost ima koji ne uspiju platiti račune, uprihodi dodatnih milijun kuna, što je ukupno u zbiru 5,5 milijuna kuna. Treba napomenuti da je godišnji proračun tvrtke 8,3 milijuna kuna. Najveći rashod Inkasatora su plaće djelatnika, one iznose pet milijuna kuna. Direktor je danas rekao da tvrtka ima 39 zaposlenika, a u 2017. godini imala ih je 42. Tu je još oko dodatnih 500 tisuća kuna bonusa. Još jedna velika stavka 800 tisuća kuna su razne intelektualne usluge. Zajedno to je jedna velika cifra od 6,3 milijuna kuna. Inkasatoru nakon tih stavki rashoda ostanu dva milijuna kuna. Nakon što se poplaća sve što se mora, ostane dobit od pedeset tisuća kuna. Samim time tvrtka Inkasator dokazuje da služi samo politici, odnosno zapošljavanju, dobrim dijelom, po stranačkoj liniji, rekao je Badovinac.

    Politički aktivist Nikola Badovinac istaknuo da je tvrtka Inkasator politički instalirana.

    -Tvrtka Inkasator je politički instalirana, služi samo za prefakturiranje računa, to je glavna djelatnost, a ne rade ono što bi trebali raditi. Direktor se pohvalio da imaju čak tri zgrade, ja bih ironično rekao čak tri, koje će energetski obnoviti, što je za mene porazna brojka. Tvrtka služi da isplaćuju plaće sami sebi, kazao je Badovinac.

    Nikola Badovinac je na kraju ponovno apelirao na gradonačelnika Damira Mandića da ugasi tvrtku, a po završetku konferencije za novinare odnio je dokumentaciju za natječaj u tvrtku Inkasator.