Home

Pri kraju rekonstrukcija i uređenje parkirališta kod tržnice

Pervan: Ovom rekonstrukcijom dobili smo 20-tak parkirnih mjesta više i sada ih ima 216

14.5.2018.

 

Pri kraju su radovi na uređenju i rekonstrukciji parkirališta na karlovačkoj tržnici. Direktor OTP Tržnice Niko Pervan kaže nam da od otvaranja, 70-tih godina, na parkiralištu nije postavljen završni sloj asfalta i parking je bio doista u derutnom stanju i ističe.

-Fakultet prometnih znanosti napravio je novo idejno rješenje s izmicanjem ulaza u tržnicu u dužini od 100 metara niže prema Gradskoj toplani. Time  smo dobili zaseban trak od 60 metara gdje se vozila mogu zaustaviti i gdje imamo zadovoljavajuću protočnost prometa. Valja reći da je infrastruktura ispod samog asfaltnog sloja bila u izuzetno lošem stanju; često smo imali pucanje vrelovoda na trasi uz Kaufland  itd. Planovima poslovanja donijeli smo odluku da idemo u rekonstrukciju zastora parkirališta, s tim da su  tvrtke Gradska toplana i Vodovod i kanalizacija izmijenili sve svoje instalacije. Kanalizacija je dobra i s njom trentuno nema problema, a i HEP nam je izašao u susret. Oni su postavili sve cijevi i šahtove, budući da ovaj dio grada uskoro ide na 20-kilovoltno napajanje. Nadam se da na ovom prostoru neće biti prekopa bar u idućih 20 godina.

Dijelovi rekonstruiranog parkirališta kod tržnice već su u funkciji, a o broju parkirnih mjesta Pervan je rekao.

-Imat ćemo 216 parkirališnih mjesta; pola sata parkiranja i dalje ostaje besplatno, a nakon 15 sati, jedan sat koštat će tri kune i najjeftiniji je  u gradu. Vidjet ćemo kako će biti nedjeljom s obzirom da je Grad od subote uvečer uveo besplatno parkiranje. Mislim da ćemo i mi nedjeljom uvesti besplatno parkiranje. Ovom rekonstrukcijom dobili smo 20-tak parkirnih mjesta više. Ovaj tjedan trebao bi biti asfaltiran i dio parkirališta prema Gradskoj toplani, tako da će ostati samo mali komadić za asfaltiranje kod ulaza. Kroz 15-tak dana svi radovi bi trebali biti gotovi i tada će parkiralište kod tržnice profunkcionirati u pravom smislu.

Vrijednost radova je oko 2,5 milijuna kuna i u potpunosti su financirani vlastitim sredstvima.