Home

Predstavnice Zelenila na studijskom putovanju u Češkoj

Upoznavanje s radom čeških arborista na zaštiti, njezi i brizi o stablima

15.5.2018.

Hrvatska udruga za arborikulturu (HUA) organizirala je studijsko putovanje u Češku, točnije u Prag i Brno sa ciljem upoznavanja s radom njihovih arborista na zaštiti, njezi i brizi o stablima u perivojima dvoraca i gradskom parku. Među sudionicima studijskog putovanja bile su i Gordana Purgar, zamjenica direktorice tvrtke "Zelenilo" i Orhideja Pavlić Gojak, voditeljica Odjela uređenja zelenih površina u "Zelenilu#.

-Tijekom bogatog i sadržajnog programa organiziran je  obilazak „Castle park“ u Slavkovu pored Brna gdje su nas domaćini upoznali s načinom zaštite monumentalnih stabala u parku dvorca, sidrenjem, injektiranjem te načinom zašite mladih stabala od pasa. Vidjeli smo i čuli kako se čuva i štiti, te potiče cjelokupna biocenoza i raznolikost u parku, rekla nam je Orhideja Pavlić Gojak  te dodala kako su posjetili i gradski park u Brnu površine 19 hektara, te okoliš dvorca – predsjedničke rezidencije u Pragu.

- Puni utisaka i novih saznanja pokušat ćemo dio tih znanja primijeniti u našem gradu i na našim stablima, naravno uz pomoć naših gradskih službi, istaknula je Orhideja Pavlić Gojak.

S djelatnicima "Zelenila" na studijskom putovanju bio je i predstavnik gradske uprave Željka Mlikan.