Home

Ovogodišnja maturijada uz Strings band, Rečičke sokole i DJ Joe2Shine

Maturijada će biti održana 22. svibnja na ŠRC-u Korana

15.5.2018.

Ovogodišnja maturijada bit će održana u utorak 22. svibnja, tradicionalno na ŠRC-u Korana. Okupljanje maturanata, njih više od 900 počinje u 18 sati na Vunskom polju odakle u 19 sati kreće povorka ulicama grada. Predsjednik Vijeća maturanata, Martin Luketić rekao je kako program na ŠRC-u Korana počinje u 20 sati u sklopu kojega će nastupiti Tamburaški sastav Rečički sokoli, Stringd band i DJ Joe 2Shine.

-Ovim putem pozvao bih sve koji su zainteresirani za ovogodišnju maturijadu da dođu pogledati povorku i kasnije koncert, te ujedno pozivam i sve maturante da se odgovorno ponašaju na sami dan maturijade, ali i na ove dane koji su preostali, poručio je Luketić. Zamjenica župana, Vesna Hajsan Dolinar maturantima je zaželjela veliki uspjeh u daljnjem životu.

-Od ukupno 4.300 srednjoškolaca, diljem cijele županije imamo1.187 maturanata kojima ovom prilikom želim veliki uspjeh na  državnoj maturi, da upišu svoj prvi izbor koji su odabrali za fakultete, a oni koji su odabrali put rada želim da i ostvare to radno mjesto. Ovom prilikom bih pozvala i takozvane male maturante, odnosno učenike osmih osnovnih škola da upisuju deficitarna zanimanja, ona zanimanja koja tržište rada treba i traži, istaknula je između ostalog Hajsan Dolinar.  Zamjenica gradonačelnika, Andreja Navijalić poželjela je maturantima dobru zabavu, te također ukazala na odgovorno ponašanje.

-Uvijek nastojimo istaknuti da je jako važno odgovorno ponašanje maturanata, kako prema sebi, tako i prema  svima drugima i  vjerujem kako će s obzirom na to znati se veseliti, radovati i zabaviti, ali isto tako se i odgovorno ponašati, naglasila je Navijalić. Podsjetila je i kako će 22. svibnja u 12 sati biti upriličeno tradicionalno Salonsko kolo na Trgu bana Jelačića. Također je pozvala sve da dođu ispratiti maturante i poželjeti im sreću u njihovom daljnjem školovanju, a onima koji nastavljaju raditi da uspješno pronađu svoje buduće radno mjesto.

-A mi u Gradu i nadalje ćemo nastojati pružiti im svu pomoć i podršku koja im u njihovom nastavku školovanja, rada i života bude potrebna, izjavila je Navijalić. Ovogodišnju maturijadu i Grad Karlovac i Karlovačka županija sufinanciraju s po 20 tisuća kuna.