Home

Otvorena "Šumarska zbirka"

Još jedno događanje kojim Šumarska i drvodjeljska škola slave 70 godina rada

16.5.2018.

U Šumarskoj i drvodjeljskoj školi Karlovac nastavljaju se aktivnosti povodom obilježavanja 70 godina djelovanja. Ova važna obljetnica slavi se tijekom godine brojnim događanjima, pa je tako na red došlo i današnje otvorenje "Šumarske zbirke" koje se održava u 8. Tjednu botaničkih vrtova i arboretuma, od 14. do 19. svibnja, kada se održavaju i Otvoreni dani škole. Ovu vrijednu zbirku zajednički su osmislili i opremili učenici i učitelji, tako što su jedni izradili izložbene ormare, a drugi postavili učila, pomagala i sprave koji su korišteni u nastavi od kojih neki datiraju iz 19. stoljeća, a zbirku minerala učenici i nastavnici stvarali su godinama donoseći ih s brojnih izleta, rekla nam je ravnateljica škole Đurđica Janjanin.

Svečanost otvorenja izložbe uveličali su gitaristi Glazbene škole Karlovac, s profesoricom Tenom Bunčić, a izložbu je otvorila županijska pročelnica Ureda za školstvo Marija Medić. Pored učenika i nastavnika škole te brojnih gostiju svečanost su uveličali bivši ravnatelji Stjepan Šlat i Martin Šimunić.

Tijekom ovog tjedna Šumarsku i drvodjeljsku školu posjetit će brojni osnovnoškolci, jedni kako bi se informirali o mogućem nastavku školovanja, a mlađi o zanimljivim nastavnim sadržajima, kaže Janjanin. Danas su to učenici OŠ iz Krnjaka, koji će na nekoliko kreativnih radionica, koje su posebno za njih osmišljene izrađivati kućicu za ptice.