Home

Međunarodni dan mladih na Foginovom uz gađanje vodenim balonima

Obilježavanje će biti u ponedjeljak od 17 sati nadalje kod atletske staze

10.8.2018.

Međunarodni dan mladih koji se obilježava 12. kolovoza, bit će slavit će mladi i u Karlovcu u organizaciji udruge Carpe Diem. Predsjednica udruge Aleksandra Podrebarac kazala je da je moto obilježavanja „Budi svoj jer našli smo vrijeme i sigurno mjesto za to!“

- Zašto baš taj naziv? Ovogodišnja tema Međunarodnog dana mladih je sigurni prostori za mlade i tom temom se želi aktualizirati problem prostora za mlade dakle ne samo onog fizičkog odnosno javnog prostora kojeg mladi mogu koristiti nego i sigurnog virtualnog prostora i prostora gdje mladi mogu izraziti sebe, svoje osjećaje i ono što ih muči i sve one različitosti koje oni prikrivaju, naglasila je Podrebarac.

Program će biti održan na Foginovom kupalištu u ponedjeljak 13. kolovoza, kod atletske staze, od 17 sati nadalje.  

- Organizirali smo gađanje vodenim balonima. Napravit ćemo jednu sigurnu zonu gdje mladi mogu doći i izraziti svoje emocije kroz vodene balone. Postavit ćemo dekice s društvenim igrama gdje će se moći zabaviti i tu je naš info pult gdje će moći dobiti sve informacije i mogućnosti u uključivanje u aktivnost drugih udruga i organizacija koje se bave mladima, da bi postali što aktivniji, najavila je predsjednica udruge Carpe Diem.

Aktivnosti za mlade podržava i Grad Karlovac, a zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić je istaknula da mladi doprinose društvenom životu kroz različite manifestacije te da je gradskoj upravi važno mišljenje mladih.  

- Kad govorimo o mladima onda je Centar za mlade sasvim sigurno jedno mjesto gdje se mladi susreću i gdje razmjenjuju svoja iskustva, ali i gdje stječu razne druge kompetencije koje su im potrebne za svijet rada. Stoga udruga Carpe Diem koja  s udrugom Izvan fokusa vodi naš Centar za mlade svake godine organizira različite aktivnosti. Posebno raduje ovaj Dan mladih zato što znamo da kroz udruge prolazi veliki broj mladih volontera iz drugih zemalja Europe, koji uče od nas, a na neki način mi možemo učiti od njih. S druge strane uče nas da prihvaćamo različitosti kako među kulturama, ali isto tako među različitim opredjeljenjima mladih ljudi, rekla je Navijalić.