Home

Četvorici nesavjesnih vozača 140 dana zatvora

Na području PU karlovačke prošli tjedan 507 prometnih prekršaja

15.5.2018.

Na području PU karlovačke prošli tjedan je proveden pojačani nadzor svih sudionika u prometu s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i njihovih posljedica te ukupne razine sigurnosti prometa na cestama.

Zbog višestrukog ponavljanja teških prometnih prekršaja iza Zakona o sigurnosti prometa na cestama, četvorica vozača su uhićena i dovedena na Prekršajni sud. Prekršaji se odnose na upravljanje vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, upravljanje vozilom prije stjecanja prava  i vožnja pod utjecajem alkohola. Izrečena im je ukupna kazna od 140 dana zatvora i šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.

U spomenutom tjednu policijski službenici su utvrdili ukupno 507 prometnih prekršaja od kojih su najviše, čak 193, bila nepropisna brzina te 54 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Devet vozača je isključeno iz prometa zbog nedozvoljene koncentracije alkohola u krvi. Najveću je imao 35-godišnjak s područja Ogulina kojem su izmjerena 2,69 promila.

U policiji još kažu da je u prošlom tjednu bilo 11 prometnih nesreća; od kojih je sedam s materijalnom štetom i četiri s ozlijeđenim osobama. Jedna osoba je teško, a četiri lakše ozlijeđeno.